Tips på hur du får längre och finare hår

Jag har redan gjort ett liknande inlägg förut i början när jag startade bloggen,men den handlade mest om hur man sköter och vårdar sitt hår.Mitt hår är väldigt slitet eftersom jag blonderade det så himla mycket i sommar.Jag kommer nog aldrig göra om det,kanske kommer skaffa nån naturlig blond hårfärg som jag hade frånbörjan,sen började jag ju bleka mera och de var så det gick av så mycket..

Men iallafall så tänkte jag ge er tips som jag själv kollar upp på nätet,fått höra från andra osv!Kommer både ge tips på hur du får längre hår fortare och hur du vårdar det.

1.Om du måste platta håret eller locka,använd skydd,det finns i olika former alltså det finns spray och olja aktigt.Själv har jag LÁNZA Healing strength.

2.Kamma håret ofta,och från hårbotten för hårbotten producerar nån slags fett och det kommer ju ut i håret och får håret att se smuttsigt ut så kamma bara ut håret 2 grr om dagen så ska det nog nt se så fettigt ut :).

3.Använd ett BRA schampoo,använd aldrig fructis.Jag trodde att det var ett jätte bra schampoo men nej,det gör så att håret blir DUBBELT så slitet det är därför mitt hår såg så fult och slitet ut hela tiden förut när jag hade min naturliga hårfärg men ändå plattade.Just nu använder jag WEN schampoo om ni har hörtallats om det,haha det brukar komma på sånna här långa och irreterande reklamer.

4.Kamma inte håret om det är blött det sliter jätte mycket,krama bara ut med en handuk och använd en kam istället för borste om du MÅSTE.

5.Använd inte hårförlängning och använd också solskydd på sommaren det sliter annars.

6.Toppa håret 6-8e vecka när du sparar långt.Håret växer bara runt 1-2 cm i månaden,går du ofta till frissan räcker ett par millimeters toppning.Det förebygger de kluvna topparna du annars får.Många skippar typ frissan ett år för att sedan behöva klippa en cm när de väl går dit.

7.Fråga frisören om råd och tips.

8.Massera hårbotten det stimulerar hårsäckarna och ger bra blodcirkulation,vilket gör så att håret förhoppningsvis växer lite fortare.Men det är också ärftligt hur fort ditt hår växer så tänk på det!.

9.Om du inte har så slitet hår,och bara vill få det glansigt.Så ska du dom sista minuterna skölja ditt hår i ISKALLT vatten,det ör inte skönt haha men det är nåt man får tåla..MEN om ditt hår är slitet och du kanske vill ha längre hår så ska du istället skölja ganska varmt.För om du sköljer kallt och vill få det att växa samtidigt,det funkar inte,det komemr inte att växa då.

10.Var försiktig med ditt hår eftersom att hår är död vävnad och förstört hår kan inte "lagas".

11.Använd inpackning,det var någon som sa att jag skulle ge tips på hur håret kan bli rakare utan att man plattar om man har ganska lockigt,och det skulle då vara att använda inpackning.Det gör så att man inte får lika intensiva lockar iallafall.Jag gör så eftersom jag har extremt lockigt hår igentligen..

12.Ha håret flätat när du sover.(Om du kan),det gör så att håret inte blir trassligtt,Om du vrider dig runt på håret blir det slitet och tovigt.

13.Det sägs att man kan lägga i oljor typ olivolja,jag har itne provat sj efetrsom oljor är tillför mat och inte hår.Jag har hällre hårprodukter i håret.men jag ska iallafall prova och se om håret blir mjukare och tjockare av att lägga i  te x olivolja och ha det i under en natt eller nåt.

14.ett hår som är slitet och kanske färgat kan aldrig "lagas" det bästa du kan göra är inpackning som får det att se lite bättre och mjukare ut men som sagt ett hår som är slitet kan inte "lagas" så när håret växer ut kommer det inte bli samma kvalité som förut om du inte klipper ganska långt,som jag gjorde för ett tag sen..:(

15.Ät mycket vitaminer,det finns i frukter och andra grejjer.Det finns vitamin tabletter,vitamin drycker.Ät också sånt med mycket proteiner som te x kött,fisk osv.



Kommentarer
Molly Bergström, UPPSALA

Bra tips :D



Blogg: http://mooollys.blogg.se/
2012-02-08 @ 19:46:08
SARA- IMSOOUTRAGEOUS

sv hihi tack för tipset, men jag tror jag blir galen om jag får tjockare hår ^^



Blogg: http://ssasas.blogg.se/
2012-02-08 @ 20:07:55
Lilla Elin [drömmen om ett barn]

Ny tävling ute på bloggen!

http://lillaelins.blogg.se/2012/february/tavla-om-ett-presentkort-pa-300kr.html#comment



Blogg: http://lillaelins.blogg.se/
2012-02-08 @ 20:08:04
Lil bex'

tack för alla tips, det där ska jag tänka på hehe, jag vill verkligen ha långt och tjockt hår visste inte att man bara skulle kamma det 2 ggr om dagen hehe



Blogg: http://bexollila.blogg.se/
2012-02-08 @ 20:09:53
ANGELICA.BLOGG.SE ♥

SVAR: bra tips, men har redan hört allt det D:



Blogg: http://angelica.blogg.se/
2012-02-08 @ 20:19:40
Ida Edström - Östersunds näst största blogg.☺i

sv; tack söta du :)



Blogg: http://tjejenida.blogg.se/
2012-02-08 @ 20:27:43
ANGELICA.BLOGG.SE ♥

SVAR: Ja men precis, man kan väl aldrig få nog av tips egentligen? :D



Blogg: http://angelica.blogg.se/
2012-02-08 @ 21:54:37
hilda andersson

Dagens fråga på min blogg, va med och skriv va ni tycker! http://hilddaas.blogg.se/2012/february/help-me.html#comment

Grym blogg! Kram :D



Blogg: http://hilddaas.blogg.se/
2012-02-08 @ 21:59:29
yasmine modell mamma och fru

allt bra?

gå in på min sida och gå in på länken jag länkar och säg vad du tycker.skulle bli super glad.. kram



Blogg: http://yasminegill.blogg.se/
2012-02-08 @ 22:29:01
Ida

Perfekt med massor av tips! :) Jag som vill ha långt hår hehe :D



Blogg: http://ipeterson.blogg.se/
2012-02-08 @ 23:10:53
Carro - http://four.blogg.se/

hihi, tack för tipsen :)



Blogg: http://four.blogg.se/
2012-02-08 @ 23:21:08
Maria

imorgon, alltså den 10/2 kan du få möjligheten att shoppa loss bland massa fina skor från Nelly Shoes (:

-70% är det med start klockan 12:00 ! Hur underbart är inte det? :D



http://maristyle.se/2012/february/kop-skor-fran-nelly-med-70-rabatt-imor.html



Blogg: http://Maristyle.se
2012-02-09 @ 01:01:12
- Awa Gardi - Smakprov på det goda livet

SV: Ååh vilket bra tips! Dock så klipper jag mig nästan hela tiden för jag inte vill ha långt och tjockt! :D Vill du ha långt?



Blogg: http://awagardi.blogg.se/
2012-02-09 @ 01:29:00
Patricia♔

Bra tips här!



Blogg: http://patriciac.blogg.se/
2012-02-09 @ 13:48:14




Kommentera inlÑgget hÑr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihÜg mig?

Trackback